top of page
f14.jpg

ABOUT US

Fifty-Fifty café Niittylä

Tarjoamme laajan valikoiman suolaisia ja makeita kuplavohveleita, belgialaisia vohveleita ja perinteisiä vohvelita, sekä erilaisia juomia vohveliden kanssa nautittavaksi. 

Kahilamme sijaitsee sympaattisen vanhan Varkauden ytimessä, romanttisessa puutalokorttelissa, taiteilijatalo Taideniityssä. Sisätilan lisäksi vohvelita voi nauttia ihastutavassa puutarhassamme.

Vaikka olemmekin vohvelikahvila, meillä on monen kesän kokemus kakuista. Meiltä voit tilata nyt kakut kesän juhliin!

Kahvilamme sijaitsee vanhassa puutalossa, jossa on kivirappuset. Kulku ei ole esteetön. Palvelu onnistuu tietysti puutarhassa ja teemme parhaamme tarjotaksemme kaikille mukavan vierailun! 

Meidän huippu tiimi

IMG_1636.jpg

Fifarin takana olemme me, kolme nuorta opiskelijaa, Joonas, Milma ja Emilia. Meitä yhdistää intohimo luoda jotain aivan omaa ja erilaista. Vohvelikahvila konseptimme on täysin omaa käsialaamme. Meille on erittäin tärkeää hyvä ja hauska meininki, jonka toivomme välittyvän myös asikkaillemme. Odotellessasi tilaustasi voitkin kuulla riemukkaita naurahduksia keittiöstä. Emme ota asioita liian vakavasti ja haluamme tuoda rantoa ja rauhallista tuulahdusta kesäpäiviisi, ammattimaisuutta unohtamatta.

Fifty-fiftyn tarina

Fifty-fifty sai alkunsa kesällä 2020, kun sisarukset Emilia ja Janna halusivat luoda itselleen oman kesätyöpaikan. Nimi Fity-fifty tuleekin siitä, että työt ja tulot menivät puoliksi, fifty-fifty. Varkauden kaupungin Nuori yrittäjyys ohjelman avustuksella sisarukset pyörittivät nostalgisen Tehtaan koulun alakerassa pienen pientä kahvilaa heinäkuun ajan. Kaikki kahvilan kävijät olivat iloinen yllätys ja kymmenen asiakkaan päivät olivat mitä mahtavimpia myyntipäiviä nuorille.

 

Seuraavana kesänä 2021 Fifty-fifty sai jatkoa Tehtaan koululla. Emilia sai kaksi ystäväänsä innostumaan kahvilan pyörittämisestä ja kolmikolla olikin mitä hauskin kesä yhdessä. Tuo kesä oli ensimmäinen vohvelikesä, sillä Fifty-fifty osallistui Vekara-Varkauden järjestämään vohelikisaan hauskoilla kuplavohveleilla ja yleisöäänestyksellä voitti kilpailun. Nimikko vohvelimme fifty-fifty syntyi. 

 

Kesällä 2022 Fifty-fifty muutti juuri avautuneeseen taiteilijatalo Taideniittyyn, joka sekin sijaitsee vanhassa Varkaudessa. Taideniitty ja kahvila vetivät ihmisiä puoleensa taidenäyttelyiden, kakkujen, ihastuttavan puutarhan ja tietysti vohveleiden ansioista. Perinteinen kahvileipä ja juustokakut joutuivat kuitenkin kalpenemaan vohveleiden rinnalla, sillä asiakkaat saapuivat vohveleita kysellen kesän jokaisena päivänä. Kahvila voitti myös uudestaan Vekara-Varkauden vohvelikisan, nyt belgialasella vohvelilla.

Kesä 2023 oli omistettu vain vohveleille ja Fifty-fiftystä tuli virallisesti vohvelikahvila. Kaupungin ihastuttavimmalla alueella, vanhan puutalokorttelin keskellä ihmiset kokoontuvat nauttimaan toistensa seurasta, auringosta ja ihastuttavista vohveleista, joita kaupunkilaiset rakastavat.

Vohvelikesä on täällä taas 2024!

foffeli.jpg
f3.jpg
foffeli8.jpg

Vohvelit on se juttu!

Ihana sijainti

Tilauskakkuja

Vohvelikahvila

Fifty-Fifty

café Niittylä

bottom of page